Noutati

Pocloșul, eterna problemă a Târgu Mureșului

Una din prioritățile mele este reamenajarea completă a cursului pârâului – canal Pocloș.

În colaborare cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș, vom amenaja cursul canalului astfel încât luciul de apă să ocupe un diametru mai mic, iar malul Pocloșului să combine, pe porțiunile care se pretează și pe suprafața rezultată în urma reamenajării, parcări publice, pistă pentru bicicliști, zone pietonale și de agrement, luciu de apă, mobilier urban, aliniamente vegetale și florale riverane, sistem de iluminat și de siguranță.

Cele 16 poduri și pasaje pietonale peste Pocloș, care sunt într-o stare avansată de degradare vor fi în întregime refăcute sau înlocuite cu poduri pitorești, cu farmec aparte, amenajate într-un stil unitar pentru a crea o identitate nouă zonelor conectate.

Pârâul Pocloș traversează Târgu Mureșul pe o distanță de 4 km și este traversat de 16 poduri și pasarele pietonale, cu lungime între 9 m și 20 m. Trotuarele de lângă pârâu au lățimea între 1 m și 3,3 m, iar străzile de lângă pârâu au lățimea între 3 m și 5 m, ceea ce permite reamenajarea cursului pârâului cu apariția de noi funcționalități.

 

One thought on “Pocloșul, eterna problemă a Târgu Mureșului

  1. Marinescu Mihai spune:

    Bravo
    DUMNEZEU SA VA AJUTE
    FELICITĂRI

Comments are closed.