Peste 6 milioane de euro aduși în Târgu Mureș și 24 de locuri de muncă, prin proiectele realizate

Peste 6 milioane de euro aduși în Târgu Mureș și 24 de locuri de muncă, prin proiectele realizate

Proiectele europene de cercetare-inovare și proiectele de cercetare-dezvoltare finanțate de Ministerul Educației si Cercetării și realizate de prof.univ.dr. Theodora Benedek au adus în județul Mureș peste 6.000.000 de euro.

12 locuri de muncă au fost create în domeniul cercetare – inovare, 7 locuri de muncă în cercetare și 5 locuri de muncă prin programul StartUp Nation.

***

Și-a donat toată indemnizația de consilier local, pentru susținerea excelenței în educație

Theodora Benedek și-a donat absolut toate veniturile obținute, în perioada 2016-2019, din indemnizația de consilier local, pentru susținerea excelenței în educația tinerilor din Târgu Mureș.

“Pentru că trăim într-un oraș multicultural, am hotărât ca sumele obținute din activitatea de consilier local să fie împărțite, în mod egal, pentru susținerea excelenței în educație la Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian” și la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”. Sumele sunt donate anual, distribuția acestora fiind la latitudinea conducerilor celor două școli. Dacă la “Papiu” s-a optat pentru acordarea unor burse individuale unor tineri de excepție, la “Bolyai” s-a constituit un fond special de susținere a performanței în educație.

***

10.000 de lei, pentru confortul copiilor preșcolari

În același scop, al susținerii educației tinerilor și copiilor din Târgu Mureș, am contribuit, printr-o donație de 10.000 lei, la renovarea, modernizarea și dotarea cu mobilier a unei săli de clasă de la Grădinița “Căsuța din Povești”, din Târgu Mureș.

***

Abonamente Mecena, în valoare de 21.600 lei, la Teatrul Național Târgu Mureș

Consider, în același timp, că un oraș sănătos înseamnă susținerea actului cultural. De aceea, familia mea achiziționează, în fiecare an, abonamentele de Mecenat „Paul Gusty”și “Bernády György”, la Companiile “Liviu Rebreanu” și “Tompa Miklós ale Teatrului Național Târgu Mureș”.

***

Peste 3.000 de târgumureșeni consultați gratuit

Caravana “Săptămâna inimii la Târgu Mureș” este o acțiune aflată sub egida “Zilei Mondiale a Inimii” organizată de Societatea Română de Cardiologie, filiala Mureș, în parteneriat cu Cardiomed.

În cadrul caravanei “Săptămâna inimii la Târgu Mureș” s-au desfășurat acțiuni de conștientizare asupra factorilor de risc cardiovascular și a metodelor de prevenție a bolilor cardiovasculare.

Evenimentul a prilejuit întâlnirea târgumureșenilor din toate cartierele municipiului, cu zeci de specialiști în cardiologie, care au determinat, în mod gratuit, tensiunea arterială și au oferit consiliere pentru un stil de viață sănătos.

În cadrul Caravanei au fost consultați 3.136 de potențiali pacienți, fiind determinat un scor mediu de risc cardiovascular în Târgu Mureș, de 4,31%.

Practic, există posibilitatea ca peste 6.000 de târgumureșeni să sufere infarct miocardic acut în următorii 10 ani.

***

Indemnizația de consilier local pe 5 luni, donată pentru sănătatea micuțului Eduard Oprea

Am donat pentru sănătatea micuțului Eduard Oprea, valoarea totală a indemnizației de consilier local în Consiliul Local al municipiului Târgu Mureș, aferentă perioadei trecute de la ultima donație pe care am făcut-o în nume personal, respectiv 5.475 de lei.

Am făcut un apel la toți ceilalți 21 de colegi ai mei din Consiliul Local și la primarul municipiului Târgu Mureș să contribuie, în mod similar, la susținerea acestei cauze.

Dacă fiecare va oferi în mod efectiv un  răspuns afirmativ la acest apel, în contul familiei lui Eduard ar putea ajunge încă aproape 26.000 de euro.

***

Studenții români și maghiari de la UMFST, pentru prima dată, ÎMPREUNĂ

În fiecare an, în luna iunie, absolvenții UMF obișnuiesc să organizeze serenade pentru cadrele didactice care le-au predat pe parcursul anilor de studenție. În mod tradițional, aceste serenade sunt organizate separat de către studenții liniei cu predare în limba română, pentru cadrele didactice române și de studenții seriei cu predare în limba maghiară, pentru cadrele didactice maghiare. În 2019, în premieră și la inițiativa prof.univ.dr. Theodora Benedek, studenții de la ambele serii au mers ÎMPREUNĂ la serenada organizată pentru cadrele didactice ale Clinicii de Cardiologie și au cântat, împreună, melodii românești și maghiare, pe texte compuse sau adaptate de ei.  Pe domeniul de la Găiești al familiei Benedek au participat peste 300 de studenți, serenada fiind urmată de un foc de artificii și de un foc de tabără.