Octavian Goga și Mircea Malița, în albumul de familie al Theodorei Benedek

Tatăl meu, Hintea Nicolae, a fost inginer agronom, fiul unui învățător dintr-o familie mureșeană simplă. Ca și mine și la fel ca tatăl copiilor mei, profesorul Benedek Imre, tata a absolvit Liceul “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, după care a urmat cursurile Facultății de Agronomie din Cluj. 

Mama mea, Veturia Ionașiu, a fost fina Veturiei Goga, soția marelui poet Octavian Goga, prim ministru al României în perioada interbelică. Mama s-a născut la Castelul din Ciucea, fiind urmașă a unei vechi familii din Banat – familia Ionașiu, menționată în cărțile vechi de istorie a Banatului, ca un stâlp al comunității românești din timpul dominației austroungare. Dintre rudele dinspre bunica mea, Ana Ionașiu, sunt mândră de prestigioasa figură a marelui politician acad. Mircea Malița, ministru al învățământului și ministru adjunct în Ministerul de Externe pentru ONU. Ca și mine, mama a absolvit UMF Târgu Mureș, dar la facultatea de farmacie. Chemarea de dascăl am moștenit-o probabil de la ambii mei bunici, tatăl mamei mele, ing. Ion Ionașiu fiind și el dascăl, cunoscut în comunitatea mureșeană ca director al Liceului Silvic din Gurghiu în anii ‘70. 

Copiii mei sunt cel mai frumos dar pe care mi l-a dat viața. Andreea, de 12 ani, Anna care are 9 ani și Katalin, acum de 6 ani sunt principalele mele confidente și sfătuitoare, în toate deciziile importante din viața mea, pe care le luăm mereu împreună.

Responsabilitatea față de ele și gândul la viitorul lor este principalul motor al activității mele și motivul implicării în diferite proiecte. Pentru că mi-aș dori să le pot oferi o viață decentă în acest oraș, într-o comunitate pe care să o respecte și la a cărei dezvoltare să contribuie și ele, așa cum au făcut părinții și bunicii lor. Mi-aș dori să rămână acasă, în Târgu Mureș.”