• Prof.univ dr. Theodora Benedek a dezvoltat o serie de colaborări cu cercetători de prestigiu din toată lumea, ceea ce deschide orizonturi majore pentru Târgu Mureș, din perspectiva accesării unor parteneriate internaționale, inclusiv la nivelul administrației locale.
  • Prof. Antoniades Charalambos de la University of Oxford, Marea Britanie a fost colaborator în cercetări comune în domeniul imagisticii CT a țesutului adipos epicardic, ca marker al riscului de infarct.
  • Prof. Christos Chantziantoniou de la University of Sorbonna, Paris a lucrat la cercetări comune în domeniul fiziopatologiei hipertensiunii de etiologie renală, în timp ce Prof. Dietmar Glogar, și Prof. Mariann Gyongyosi de la Medical University of Vienna, Austria au realizat, alături de Prof Theodora Benedek  primele transplanturi de celule stem
  • Alături de Prof. Christian Loewe s-au făcut cercetări in imagistica cardiacă, iar împreună cu Prof. Taramaso, de la University of Zurich, Elveția  au fost făcute primele intervenții de înlocuiri percutane de valve cardiace.
  • Împreună cu Prof. Marc Dewey de la Charite Hospital, Berlin, Germania au participat în proiectul paneuropean DISCHARGE – imagistica CT a circulației coronariene, iar cu Prof. Pal Maurovich Horvathde la Semmelweis University, Budapesta, Ungaria au realizat cercetări în domeniul imagisticii plăcii coronariene vulnerabile.
  • Prof. Petr Widimski de University of Prague, Cehia a fost un apropiat colaborator în cercetărileprivind tratamentul intervențional în sindroamele coronariene acute, iar Prof. Edes Istvan de la University of Debrecen, Ungaria în cercetări în domeniul transplantului de celule stem.
  • Cercetări privind tratamentul intervențional în sindroamele coronariene acute au fost realizate alături de Prof. Ota Hlinomaz, de la University of Brno, Cehia.